Rodzynki

RODZYNKI - to nic innego jak wysuszone winogrona, więc można je wytwarzać z tych samych gatunków winorośli, z których produkuje się wino. Każda plantacja ma jednak swoje konkretne przeznaczenie, a na potrzeby rodzynek wyhodowano już nowe, bezpestkowe odmiany winogron. Sam proces suszenia owoców najczęściej jest zupełnie naturalny - zebrane pod koniec lata winogrona po prostu schną na tacach na słońcu. Suszenie na słońcu trwa zwykle 2-4 tygodnie, po czym rodzynki są czyszczone, sortowane i pakowane. W ramach konserwacji często traktuje się je dwutlenkiem węgla, który nadaje owocom pięknej złotej barwy. Pod nazwą rodzynek kryje się kilka odmian różniących się rozmiarem, kolorem i smakiem. 

Oferujemy: 
  •  Rodzynkę z Iranu - small bez SO2 
  •  Rodzynkę z Iranu -  standard bez SO2 
  •  Rodzynkę z Tadżykistanu - standard bez SO2